Skip to main content
XS SM MD LG XL

Educatieve Uitgeverij Kinheim

  • Illustratie
  • Overig

Toepassingen
Print: lesboeken voor de basisschool

De opdrachtgever
Kinheim is uitgever van aanvullend lesmateriaal (basisschool) voor extra oefening of extra uitdaging.
Meer weten over deze opdrachtgever?
kinheim.com

Wat maakte MONQI?
Kijk en lees hieronder!

Voor Educatieve Uitgeverij Kinheim maakte ik lesboeken voor kerndoeltrainer Begrijpend Lezen. Deze lesboeken (A t/m E) zijn bestemd voor groep 3 t/m groep 8 van de basisschool. Ieder boek bestaat uit 20 lessen met een specifiek leerdoel, waarbij les 10 en les 20 steeds een mixles is. Ik maakte een ontwerp wat uitnodigend en overzichtelijk is zodat leerlingen hier zelfstandig mee kunnen werken. De diverse onderdelen van begrijpend lezen (leerdoelen) gaf ik allemaal een eigen kleur, zodat in één oogopslag te zien is welke lessen voor welk doel van toepassing zijn. Heb je bijv. moeite met samenvatten? Dan zijn alle roze lessen een goede oefening.
Oplopend van lesboek A naar E wordt het niveau van de lessen steeds hoger en de teksten langer. In het ontwerp heb ik met de typografie (=lettergebruik) steeds rekening gehouden met een optimale leesbaarheid.
Om een duidelijk onderscheid te maken in de diverse boekjes heb ik ieder deel een eigen kleur gegeven, die je ziet op het omslag en de hoofdkleur is van het binnenwerk van desbetreffend boekje.
De lessen worden aangekleed met beeldmateriaal. Het merendeel hiervan kreeg ik aangeleverd, op een aantal illustraties na, die mocht ik zelf maken. Ook gaf ik iedere les een eigen geïllustreerd cijfer, passend bij de inhoud van de les. Door dit steeds terugkerende element vormen de lessen met hun verscheidenheid in beeld toch een geheel. En, niet onbelangrijk, hiermee hoop ik de lessen nog aantrekkelijker te hebben gemaakt voor de leerling.